Isabellas namnsdag
Jag har hämtat lite information om namnet Isabella från Wikipedia:
Isabella är kvinnonamn av italienskt ursprung (och i sin tur en variant av det spanska Isabel) som antas vara en form av Elisabet. I almanackan är stavningen av tradition Isabella och den har använts i Sverige sedan 1500-talet, medan den franska stavningsvarianten Isabelle som dök upp i slutet av 1800-talet idag är lika vanlig.
Även www.svenskanamn.se har lite information om namnet:
Isabella är kvinnonamn av italienskt ursprung (och i sin tur en variant av det spanska Isabel) som antas vara en form av Elisabet. Elisabet med flera stavningar) är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder "Gud är fullkomlighet" även "Gud är min ed".
Namnsdag: 30 oktober (sedan 2001. Dessförinnan på 31 maj sedan 1901)
Ruggig fredag.
Det gick ändå förvånansvärt bra att få upp barnen, de vaknade ganska lätt även om de är vana att gå upp strax innan 07.00 och då brukar de vara väldigt väldigt trötta och svårväkta.
Vädret var ju inte någon höjdare precis med piskande vind och smått smått duggregn som virvlade åt alla håll så man blev genomvåt på vägen. Det är så himla typiskt att det alltid är ett sådant rugg väder när jag ska lämna barnen till fots. Men, men det var ju ett måste för till skolan måste de ju i vilket väder som helst och jag fick så snällt ta på mig rengnställ och tvinga barnen till det oxå.
Efter att jag lämnat barna så skulle jag cykla till jobbet. Det var ju motvind hela vägen och i nedförsbackarna fick jag faktist trampa cykeln för att den skulle rulla framåt och det ger en ganska bra uppfattning om vädret idag.
Som tur var mojnade blåsten frampå dan men inte regnet det är fortfarande smått smååt och genomträngande *ucsh*.
En rolig dag trots allt.
Som sagt så blev det inte riktigt så för han hade lite baksmälla inte den värsta men ändå tillräkligt att han inte kunde följa med. Så jag fick göra något själv med barnen istället.
Jag tog med mig barnen till Vattenpalatset och vi hade det riktigt mysigt. Vi badade, bastade och slappade i bubbelpoolen. Vi var där i ca 4 timmar och då hann vi basta 6 ggr. 2 ggr i ångbastu och 3ggr i vanlig bastu. När vi sedan skulle hem ringde jag min mamma som kom och hämtade oss och vi åkte hem till henne. Där fortsatte det trevliga vi åt mat och så skulle jag färga hennes hår. Vi värmde även bastun och Elias tog en sista omgång så nu var han verkligen ren.
Då passade jag på att fråga ifall vi kunde göra eld i den öppna spisen så barna kunde få grilla marchmellows som avslutning på det roliga. Ronja och Elias har ofta frågat ifall vi kunde grilla just marchmellows så nu var lyckan total. Ronja sa att det kändes nstan som att vara vid en lägereld när vi mös vid brasan i vardagsrummet så jag kan nog sumera att en hit , men jag var rejält besviken på min sambo.
Det är verkligen skillnad
Men nu så blev jag tipsad om att använda en ren bloggsajt istället och jag kan lova att jag blev glatt överaskad över att det var så enkelt att använda.
Det enda jag nu ev behöver hjälp med är att göra sidan mer personlig så jag slipper de tråkiga mallarna och kan skapa en mer individuell sida som känns som JAG.
Nu har vi smakat på kakan
Jag, storasyster Ronja och min syster fick äran att provsmaka på Elias egenkomponerade kaka (med lite stöd från mamma med måtten). Det var meningen att den skulle bli kladdig men vi råkade ha kvar den i ugnen lite för länge så det blev en chokladkaka istället. Resultatet blev ändå väldigt smaskigt.
(Nämnas bör väl att Elias är 7 år ifall någon undrar.)

Receptet kan ni få här:
100 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 20 hasselnötter
ca 20 mandlar
1½ rad ljus blockchoklad
Garnering:
florsocker
Till servering:
Vaniljvisp
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Halvera nötterna och skär varje chokladruta i 4 delar.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll halva smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Strö över nötter och choklad och täck sedan med resterande smet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med vaniljvisp.
Idag bakar vi (Elias)
När jag kom hem så började jag och Elias att baka ( Elias hade tidigare i veckan köpt ingridienser ) Det blev en Kladdkaka med nötter och chokladbitar i. Den är precis färdig och står och svalnar så vi får se hurdan den blev senare ikväll.
Elias tycker om att hjälpa till i köket och kom på iden med nötter och choklad helt själv. Jag tror nog att han är påväg att bli den duktig kock när han så småningom flyttar hemifrån. Men det dröjer minst 11-12 år innan det kanske mer beroende på vad han väljer att göra efter gymnasiet.. ( *huu* en ruskig tanke att skiljas från sitt yngsta barn ) Men som sagt så är det långt kvar tills dess.
Mitt första inlägg
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu men som sagt så är det mest ett test eftersom det är första inlägget.