Isabellas namnsdag

Jag hade redan lovat min dotter Ronja att hon skulle få en tårta på sin födelsedag den 26 juli. Men hon har fortfarande inte fått nån. Det har komit andra saker emellan och jag har nästan glömt bort hela tårtan. Så nu bakade jag en tårta på hennes namnsdag istället så hon blir nog nöjd. Men namnet Ronja har ingen namnsdag så vi får fira hennes andranamn istället som är Isabella.

Jag har hämtat lite information om namnet Isabella från Wikipedia:


Isabella
är kvinnonamn av italienskt ursprung (och i sin tur en variant av det spanska Isabel) som antas vara en form av Elisabet. I almanackan är stavningen av tradition Isabella och den har använts i Sverige sedan 1500-talet, medan den franska stavningsvarianten Isabelle som dök upp i slutet av 1800-talet idag är lika vanlig.

Även www.svenskanamn.se har lite information om namnet:

Isabella är kvinnonamn av italienskt ursprung (och i sin tur en variant av det spanska Isabel) som antas vara en form av Elisabet. Elisabet med flera stavningar) är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder "Gud är fullkomlighet" även "Gud är min ed".
Namnsdag: 30 oktober (sedan 2001. Dessförinnan på 31 maj sedan 1901)


Ruggig fredag.

Idag var jag tvungen till ätt väcka barnen  kl 05.20 eftersom det var jag som fick lämna dem på fritids. Det brukar oftast vara min sambo som lämnar dem på mornarna men nu gick det inte. Han har nämligen rest till Luxenburg för att se på karate vm.
Det gick ändå förvånansvärt bra att få upp barnen, de vaknade ganska lätt även om de är vana att gå upp strax innan 07.00 och då brukar de vara väldigt väldigt trötta och svårväkta.

Vädret var ju inte någon höjdare precis med piskande vind och smått smått duggregn som virvlade åt alla håll så man blev genomvåt på vägen. Det är så himla typiskt att det alltid är ett sådant rugg väder när jag ska lämna barnen till fots. Men, men det var ju ett måste för till skolan måste de ju i vilket väder som helst och jag fick så snällt ta på mig rengnställ och tvinga barnen till det oxå.

Efter att jag lämnat barna så skulle jag cykla till jobbet. Det var ju motvind hela vägen och i nedförsbackarna fick jag faktist trampa cykeln för att den skulle rulla framåt och det ger en ganska bra uppfattning om vädret idag.
Som tur var mojnade blåsten frampå dan men inte regnet det är fortfarande smått smååt och genomträngande *ucsh*.

En rolig dag trots allt.

Igår var det meningen att vi skulle hitta på något roligt hela familjen, men det blev inte riktigt så. Sambon var på firmafest kvällen innan och lovade att ta det lungt så att barnen inte blev besvikna (då vi redan tidigare i veckan lovat att vi ska göra något kul ihop eftersom de varit extra duktiga den sista tiden).
Som sagt så blev det inte riktigt så för han hade lite baksmälla inte den värsta men ändå tillräkligt att han inte kunde följa med. Så jag fick göra något själv med barnen istället.

Jag tog med mig barnen till Vattenpalatset och vi hade det riktigt mysigt. Vi badade, bastade och slappade i bubbelpoolen. Vi var där i ca 4 timmar och då hann vi basta 6 ggr. 2 ggr i ångbastu och 3ggr i vanlig bastu. När vi sedan skulle hem ringde jag min mamma som kom och hämtade oss och vi åkte hem till henne. Där fortsatte det trevliga vi åt mat och så skulle jag färga hennes hår. Vi värmde även bastun och Elias tog en sista omgång så nu var han verkligen ren.
Då passade jag på att fråga ifall vi kunde göra eld i den öppna spisen så barna kunde få grilla marchmellows som avslutning på det roliga. Ronja och Elias har ofta frågat ifall vi kunde grilla just marchmellows så nu var lyckan total. Ronja sa att det kändes nstan som att vara vid en lägereld när vi mös vid brasan i vardagsrummet så jag kan nog sumera att en hit , men jag var rejält besviken på min sambo.

Det är verkligen skillnad

Jag hade/har en hemsida som jag har bloggat i förut men det har runnit ut i sanden pga att det är så himla krångligt.Att hålla på med alla html koder är inte riktigt min grej om vi säger så.
Men nu så blev jag tipsad om att använda en ren bloggsajt istället och jag kan lova att jag blev glatt överaskad över att det var så enkelt att använda.

Det enda jag nu ev behöver hjälp med är att göra sidan mer personlig så jag slipper de tråkiga mallarna och kan skapa en mer individuell sida som känns som JAG.

Nu har vi smakat på kakan

Jag, storasyster Ronja och min syster fick äran att provsmaka på Elias egenkomponerade kaka (med lite stöd från mamma med måtten). Det var meningen att den skulle bli kladdig men vi råkade ha kvar den i ugnen lite för länge så det blev en chokladkaka istället. Resultatet blev ändå väldigt smaskigt.
(Nämnas bör väl att Elias är 7 år ifall någon undrar.) 



Receptet kan ni få här:

100 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 20 hasselnötter

ca 20 mandlar
1½ rad ljus blockchoklad

Garnering:
florsocker

Till servering:
Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.
Halvera nötterna och skär varje chokladruta i 4 delar.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll halva smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Strö över nötter och choklad och täck sedan med resterande smet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med vaniljvisp.


Idag bakar vi (Elias)

Jag har varit och jobbat idag. En ganska så lungn arbetsdag med inköp åt de äldre.  Jag tycker om de dagar då man har inköp för då blir det lite annat man gör på jobbet än det vanliga som att svara på larm, städ och duch. Det är kul att komma ut lite även om det bara är Ica butiken i kvareret.

När jag kom hem så började jag och Elias att baka ( Elias hade tidigare i veckan köpt ingridienser ) Det blev en Kladdkaka med nötter och chokladbitar i. Den är precis färdig och står och svalnar så vi får se hurdan den blev senare ikväll.

Elias tycker om att hjälpa till i köket och kom på iden med nötter och choklad helt själv. Jag tror nog att han är påväg att bli den duktig kock när han så småningom flyttar hemifrån. Men det dröjer minst 11-12 år innan det kanske mer beroende på vad han väljer att göra efter gymnasiet.. ( *huu* en ruskig tanke att skiljas från sitt yngsta barn ) Men som sagt så är det långt kvar tills dess.

Mitt första inlägg

Jag startade denna blogg idag och försöker lära mig hur den fungerar. Jag får nog hjälp av min syster som är en mer van bloggare än jag.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu men som sagt så är det mest ett test eftersom det är första inlägget.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0