Taekwondo

Idag så hade barnen haft en tränare från taekwondo klubben på besök på deras jymppa lektion.
De kom rusande hem och ville börja träna.

De fick åka och prova på idag och kom hem ännu mer etusiastiska. De VILL börja träna. Men nu till det stora MENNET det kostar massor ju. 600:-  för registrering och sedan 2040:- /år eller 170:-/mån -detta x2.  I registreringsavgiften ingår första månadens tränings- & medlemsavgift, Taekwondo pass samt dräkt och bälte vilket är bra eftersom dessa är nödvändiga för att få träna.

Hur ska jag ha råd med detta?

Konstig dag

Igår var en lite annorlunda dag här hemma hos oss. Jag själv var på ett humör som åkte berg och dalbana och likadan verkade Elias vara.

Först så strök jag hela förmiddagen sedan kom Elias hem och gjorde sin läxa snabbt sedan satte han igång att feja med olika städprojekt. Han rengjorde diskbänken och städade kökssoffan. Däremellan hjälpte han mig att stryka. Sedan så började han att dammsuga sitt rum och drog ut mattan till mig så jag skulle skaka den efter det så ville han ha skurhink och mopp och han moppade sitt golv.
Nu hade Ronja hunnit komma hem och hon ville hjälpa Elias, men det fick hon inte. Jag sa att hon kunde ju städa sitt egna rum men det ville hon inte utan gjorde sin läxa istället.

När allt detta var gjort så satt vi i soffan och slappade en stund varpå Ronja säger att hennes tand är jätte lös och går att vicka på åt alla håll. Det dröjde inte länge förän Elias utbrister att nu lossnade den. Jag förstod inte först vad han menade men såg att han höll i sin tand som varit lös ganska länge.

Nu ville Ronja och Elias leka en stund och Elias gick för att hämta sin filt. Då hör jag hur han snubblar på något och inser att han välte ut skurhinken. Det var bara att snabbt torka upp allt vatten och vi hjälptes åt alla tre.

Sedan kom dagens bråk jag och Elias rök ihop och det slutade med att vi båda storgrät. Mitt undet vårt gräl så gnydde Ronja lite grann. Jag sa att börja inte du med nu. Då började hon skratta och jag fattade noll. Jag tog en titt på vad det var hon skrattade åt och såg att även hon tappat sin tand. Då skrattade vi alla tre och konstaterade att det var en konstig dag.


Ronjas och Elias tänder

Semlor med djur

Igår var det ju semmeldagen. Och jag skulle naturligtvis bjuda på semlor till min familj. Men helt plötsligt inser jag att det kanske inte var en bra idé, eftersom Ronja skulle ha NIF träning och Erik skulle vara Karate instruktör. Vi hann inte fika innan och efteråt skulle bli väldigt sent.
Men nu hade jag ju lovat så då fick det väl bli sent. Jag hade tänkt göra Semlorna precis innan vi skulle äta dem men gjorde dom ändå lite tidigare då jag trodde att jag skulle få ont om tid på kvällen. Jag skulle ju hämta Ronja och se till att hon duchar när hon kom hem.
Det var verkligen tur att jag gjorde semlorna tidigare eftersom grädden tog slut miit i baket.

Jag och Elias ringde till min syster och vi bestämde att gå till affären ihop. Elias ville inte följa med för han trodde att Dina skulle hoppa på honom, men han följde ändå med när jag lovade att hon inte skulle hoppa på honom.
När vi väl var vid affären och var på väg in så undrar Elias ifall inte Dina blir ledsen när hon blir kvar ensam ute. Vi säger att det kanske hon blir och Elias får ett bekymrat uttryck i ansiktet och syster säger att han kan ju stanna ute med Dina ifall han vill och det vill han ju. Jag tjuvkikar på dem när vi är i affären och ser honom krama och klappa stackars Dina. (han som var så himla rädd innan). När vi kommit ut ur affären så märker Elias att jag glömt att köpa mjölk. Jag säger att han får gärna gå in och köpa det ifall han vill och det ville han (och jag slapp hihi).

När vi var hemma igen så gjorde jag färdigt semlorna och vi fick en smaskig kvällsfika.



Tvätt dag

Idag har jag bestämt att jag ska ta tag i tvättberget.

Jag hoppas att det går lättare än jag föreställer mig för jag är ingen vän av tvättstugan. Det gär väl an att stoppa in tvätten i maskinen men sedan ska det hängass upp och hängas ner ev. strykas och vikas och sedan in i alla garderober på rätt plats... Jag kan fortsätta men det är ingen ide för alla vet väll vad det är för momrnt vid tvättning.

Ja det är väl bäst jag sätter igång så jag blir färdig någon gång idag.

Hmm..

Nu är det sådär dumt igen.. Jag har inget att skriva om.

Egentligen så skulle jag ju kunna skriva on när barnen härom dagen bakade helt själva. De frågade endast vad dl och msk mm. betyder. Men jag känner att jag inte orkar skriva om deras bakande trots att resultatet blev över förväntan. Inget bråk eller tjafs var det heller utan de bakade i sådan härlig harmoni ihop att jag var helt förundrad.

Jag skulle även kunna skriva om hur trött jag är på min irriterande huvudvärk som aldrig tar slut har haft ont i flera dagar nu men det vill jag inte heller skriva om.

Snön ja.. den kanske jag skulle skriva lite om nu när den äntligen har fallit. Det är kanske 10 cm på marken nu vitt fluffigt och alldeles underbart; men icke jag finner ingen inspiration till det heller.

Jag tror nog att det bästa vore att jag inte skriver något alls nu när jag inte har några djupa tankar (eller nåt i den stilen).

Men.. men ..

Nu blev det ju trots allt ett inlägg om lite av varje så det kanske blir bra ändå.

Lite i taget

Barnens rum speciellt Elias rum är som ett bombnedslag. Det är så stökigt att han inte vet vart han ska börja att städa. Så nu så ger jag dem små uppdrag att göra som tex. städa alla böcker eller nu städar vi fönsterbrädan och det verkar funka bra. Det blir inte tråk städ i timmar utan ett par minuters intensiv städ och sen får man leka igen.

Det kanske man ska införa själv, man hittar en partner som säger vad man ska städa och så måste man göra det. Man ger alltså varandra ett uppdrag även om man inte vet exakt vart städandet behövs som mest. Jag har en speciell person i åtanke för denna uppgift. Få se ifall denne nappar på idén. För just denna person är precis lika "duktig" på att städa som jag är.

Sportlov

Sportlovet inleddes med en hotellnatt i Hissisngs Backa. Igår gick vi runt i affärerna på Bäckebol och även Ikea. Sedan checkade vi in på hotellet. På hotellet fanns en pool som vi badade i och efteråt njöt vi i bastun.
Idag åkte vi till Lek & Buslandet som var en överaskning till barnen. Även hotellvistelsen var hemlig fram tills vi gick in i hotellet.
Jag tror nog att det var en bra start på årets sportlov.

Fredagen den 13

Jag insåg först på jobbet idag att det var fredagen den 13. Jag själv har ju inte drabbats av någon otur men barnen har råkat ut för en del otur.

Elias tappade ju sin termos som jag skrev om tidigare idag, men den oturen vändes snabbt till godtur för han hittade sin termos.
Ronja startade med godtur för hon fick en ny åklapp idag som hon har önskat sig länge nu, men den gick sönder när hon åkte med den. Det samma hände med hennes pulka idag för den gick oxå sönder.



Nu om bakningen. Elias hann gott och väl baka innan jag skulle iväg till arbetet. Han bakade chokladbollar med en hemlig ingridiens. Det brukar alltid finnas en hemlig ingridiens när han bakar och alla som smakar måste gissa vad det kan vara. Idag var det en tesked sodastreamer esans med "sprite" smak. Det blev faktist riktigt gott med en annorlunda smakbrytning. Här får ni receptet ifall ni vill baka:

100 g smör/margarin
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  "sprite" smak
2 msk  vatten

Detta geggar man ihop till en deg och rullar bollar med riven kokos på eller bajskorvar.



Förlorad Termos

När Elias kom hem idag så hade han gått en special väg. Han hade bestämt att han skulle promenera längsmed bilvägen hem. Detta trots att den vägen är ca 3 ggr längre än cykelvägen och att de har promenerat till och från isstadion idag. (Med en tung ryggsäck innehållande skridskor, hjälm och termos.)
Väl hemma så upptäcker han att termosen har trillat ur väskan på hemvägen, så han går glatt iväg igen för att promenera samma väg fast i motsatt håll för att hitta sin termos. Han är övertygad om att termosen var i väskan när han lämnade skolan så vi får väl se ifall den återfinns.


Funderar

Just nu så sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på att göra. Jag ska jobba om några timmar och vill inte starta något alltför tidskrävande göromål.
Har dock lovat Elias att han ska få baka idag så jag får nog sikta in mig på det. Vet dock inte ifall jag hinner med hela hans bakning men som tur är så har Erik ledigt idag så han kan nog avsluta projektet. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera senare och berätta vad det blev för något gott som bakades.

Jobbig morgon

Vart har min lilla morgonpigga pojke tagit vägen? Han som brukade vakna före alla andra klockan 6 och läsa tidningen eller telefonkatalogen. Börjar han bli stor nu eller är skolan för påfrestande?
Idag var det extra svårt att stiga upp. Ville bara ligga kvar i sin varma gosiga säng och sova lite mera. Han inte ens äta någon frukost för all hans energi gick åt till att bråka om strumpor, luvor och andra småsaker. Inte ens när han fick höra att han slapp promenera till skolan idag så blev han på bättre humör.

Dottern däremot har faktist börjat bli riktigt redig. Hon stiger upp på första väckningen och blir färdig i god tid innan det är dags att gå till skolan. Det var inte så länge sedan då vi fortfarande hade lite svårt att få upp henne på morgonen.

Kanske tillhör morgontröttheten en fas i livet när man går i första klass?

Lite tankeflöde

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag så det får bli lite tankeflöde.

Jag kan ju börja med att berätta att vi firade 10 årig förlovningsdag förra lördagen. Vi gjorde inte något märkvärdigt men vi hade det mysigt ändå. Vi lämnade barnen hos mormor och morfar och begav oss ut på en romantisk middag. Efteråt gick vi på en pub och tog oss en öl/kaffedink.
Väl hemma så tittade vi lite på melodifestivalen men den var ju nästan slut så vi såg bara vilka bidrag som gick vidare. Sedan så satte vi på en bra film och tog det lungt.

Annars så har det mesta faktist kretsat runt vardagliga saker som läxläsning och matlagning. Nästa vecka ska barnen ha sportlov och vi får väl se om vi hittar på något spännande att göra den veckan. Jag tror nog det och vi har faktist en överraskning till barnen men den vill jag inte skriva om ännu ifall de råkar läsa här så vore det ju inte så lyckat.

Ja detta får rädka för nu kanske skriver jag mer senare man vet aldrig ibland blir det flera inlägg på en dag och ibland går det alldeles för lång tid mellan gångerna.

Kryssning

Jag har inte hunnit uppdatera på ett tag men här kommer den utlåvade berättelsen om vår Helsingfors kryssning.

 Vi började resan på lördag morgon med en bussfärd till resecentrum. Där fick vi vänta på mina föräldrar eftersom vi hade åkt i god tid. När vi sedan var samlade allihop så började vi vänta på tåget till Göteborg. Typiskt nog så var det tåget försenat med 10 min. men det gjorde inget (bara att vi frös) eftersom vi skulle vänta på tåget till Stockholm i ca 1 timme i Göterborg. I Göteborg så började pengaslöseriet 200 kr försvann i ett nafs när jag gick in på pressbyrån och köpte lite tidningar och fika.

 Väl på tåget till Stockholm så satte vi oss till rätta och barnen började gnälla att de var hungriga. Vi hade ju precis fikat! Nåja, mamma hade varit förutseende och packat ner massor med färdkost. Barnen fick lite morot att knapra på och det var de nöjda med.
 När vi åkt ca 1 timme så började Ronja klaga över att hon mådde illa. Hon blir åksjuk på längre resor men jag trodde hon skulle fixa en tågresa så jag hade inte gett henne åksjuketabletter. Som tur var så blev hon bättre av att gå fram och tillbaka i tåget och i bistron var det lite svalare så hon var där den mesta tiden av resan.
 I Stocholm så skulle vi åka tunnelbana till hamnen så det var lite spännande eftersom det är inte varje dag vi får åka tunnelbana. Vi hittade fram bra men när vi gick ut från tunnelbanestationen så gick vi ut på fel sida så vi fick en extra lång promenad, fast det gjorde egentligen inget då det var skönt att få röra på sig efter att åkt tåg i flera timmar.

 I terminalen fick vi sedan åter vänta på att få gå ombord. Då passade vi på att äta av vår medhavda matsäk vilken visade sig vara alldeles för stor. Mamma hade 2 termosar kaffe med sig och vi drack inte ens upp en termos. Smörgåsar var vi tvungna att slänga och så hade mamma massor av frukt med sig. Jag tror hon hade iaf hälften av frukten med sig tillbaka hem.

 På båten sedan så letade vi upp våa hytter och jag tog en duch medans de andra såg sig omkring på båten. När jag sedan hittade dem igen så hade Ronja redan deltagit i kryssningens första aktivitet nämligen en rit tävling. Elias ville inte delta men han tittade nyfiket på när Ronja hängde upp sin teckning på linan som hängde längs med väggen i lekrummet.
 Därefter var det dax att gå en liten runda poå båten och bekanta sig med omgivningarna och givetvis ett besök i Tax Free för att införskaffa lite lördagsgodis. Vi beställde bord till andra sittningen på bufféresturangen. Innan maten skulle vi hinna med att titta på dansuppvisning, mumintrollets nyåsdisco och förstklassig akrobati i "dödshjulet".





 Vi hann även med att sitta en stund i Chill loungen som är en PlayStation Lounge med minst 10 PS3 konsoller som man fick spela på. Som tur var luktade det ganska illa där så barnen gick mer än gärna därifrån när det var dags att äntra dansgolvet i mumin discot. När barnen hade dansat av sig lite överskottsenergi och vi vuxna relaxat med diverse dricka så var det äntligen dags för "dödshjulet".

 Slutligen var det dags att äta middag. Det var en bra buffe med mat där alla kunde hitta något gott att äta tom Elias som är så kräsen med maten. Till Efterrätt fänns det glass till barnen och gissa om de åt glass. De fick nämligen själva skopa glass antingen på strut eller på en tallrik och det fanns olika toppingar att välja bland och mina barn var ju tvungna att smaka på ALLT. Vi vuxna bjöds även vi på ett överfyllt efterrätts bord med alla slags desärer man kan tänka sig. När vi tillslut lämnade restaurangen var vi så proppmätta att vi hade ont i magen allihop. Vi bestämde oss för att gå en promenad uppe på månskenspromenaden vilket är ett inglasat område högst upp på båten. Där kunde man se ner på promenaden (gågatan i båten) och upp på stjärnorna och månen. Efter det var vi trötta och gick och la oss för att sova.

 Nästa dag var vi framme i Helsingfors. Vi gick ut på stan och hamnade på något museum som handlade om helsingfors historia.
 Därefter gick vi till domkyrkan, vi gick även in i kyrkan. Jag hade aldrig tidigare varit inne i den kyrkan och det var en maffig upplevelse. Ronja och Elias hittade på en slags kuragömma lek bland kyrkbänkarna vilken gick ut på att de skulle gissa i vilken rad den andre gömt sig. Jag fick hycha dem ett flertal gånger och påminna om att det var en kyrka och ingen lekplats.
 Sedan gick vi planlöst runt i staden tills vi av en händelse hittade en matvaruaffär som var öppen. Vi gick in där och köpte lite korv och dryck. När vi fortsatte en bit så stötte vi på ett Apotek som var öppet och vi gick genast in och köpte åksjuketabletter till Ronja.
 Vid dethär laget började vi tröttna på att gå runt i stan och bestämde oss för att hitta ett fik och dricke en kopp välförtjänt kaffe. Men hur vi än letade så blev resultatet att vi tog oss en kopp skit dyrt kaffe i terminalen.

 Nu var vi tillbaka på båten igen och vi hade bestämt att bada på sunflower oasis. Det var faktist riktigt avkopplande att sitta i bubbelpoolen efter en hel dags promenad i Helsingfors. Det fanns en vattenrutschkana som alla barnen tyckte var roligt att åka i.

 Ja hemfärden var ungefär som kvällen innan förutom att det var en himla storm på havet. När man gick så hände det att man tog steg i luften för golvet hade gungat neråt och fötterna nådde inte ner. Värst var det när man skulle gå i trappor för helt plötsligt så var trappsteget 3 ggr så hört eller lågt. En sådan storm har jag inte upplevt någon gång innan och ändå har jag åkt båt ganska så ofta. Jag trodde nästan att båten skulle kantra den natten.
 Det var så stormigt att båten inte ens åkte in till Mariehamn på Åland utan kämpade fram i vågorna mot Stockholm istället. När vi var framme på morgonen så hade stormen lagt sig och det var nästan vindstillla ute.

RSS 2.0