Överaskning eller inte?

Äntligen kom mitt paket från körkortsinternatet i Säffle. Det innehöll lite info och körkortsboken.
Jag ska nämnligen ta en intensivutbildning hos dem och kursen startar annandag påsk. Jag fick redan nu betala för teoriutbildningen. Så nu är jag inte rik men det är det värt, för när jag väl har ett körkort så ökar mina chanser till jobb markant. Det ska även bli skönt att slippa vara beroende av andra när man måste åka någonstans. Så nu så försöker jag att plugga lite i förväg så det blir lättare att hänga med på plats.

Jag har inte berättat om detta för mina föräldrar ännu. Jag vet inte om jag ska göra det heller utan låter det bli en överraskning. Det skulle vara roligt att överraska dem när jag väl klarat uppkörning men samtidigt så har jag god lust att berätta det för dem.
Men jag låter nog bli eftersom det var mitt första beslut och det är bäst att hålla fast vid det man beslutat om.

Långpromenad

Idag så har jag varit ute och gått en lång promenad, åtminstonde var den lång för mig eftersom jag inte är en van vandrare. Jag gick med min syster och hennes hund Dina.

Först gick vi till secondhandbutiken Returen där jag igår såg en plättpanna för 20 kr men kunde inte köpa den då de endast tog kontanter. Som tur var så fanns den kvar ännu idag.
Efter det så fortsatte vi vår promenad till ett motionsspår och tog en fika där. Stackars Dina var fastbunden i ett träd och ville komma närmare oss men det gick inte. Hon var väldigt ynklig i sina försök. Först så gnydde hon lite försiktigt och la huvudet på sned när inte det gav något resultat så försökte hon låta bestämd och gav ifrån sig några skall. Hon blev lite förvånad själv då skallet ekade och hon undrade lite över varifrån det skallet kom. När inte heller det försöket lyckades så provade hon en ny taktik.
Hon hoppade upp på berget som var brevid trädet och försökte på något vis försöka hoppa upp i trädet. Hon fick tag i en grenstump och görjade gnaga på det, det såg så roligt ut att jag var tvungen att ta ett kort. 




Strax efer bilden så gick vi hem igen. Jag med min gjutjärnspanna i ryggsäcken och syster med en dragvillig hund.

09.03.20

Jag har tagit ett foto i timmen (efit) fredagen den 20/3. Iden till detta har jag fått från Theresia. Har dock inte orkat lägga upp bilderna föräns nu.

Så håll till godo - här får ni se lite av vad jag gjorde då:


06:50 
Jag har just stigit upp.
Dags att vakna



08:00
Barnen ska iväg till skolan och jag ska handla mat.
Iväg till skolan


09:00
Jag försöker lära mig hur jag bäst packar min nya dramaten.
Var tvungen att testa min nya dramaten.


10:00
Jag väntar på skjuts och vädret är underbart
Väntar på skjuts. Det var härligt varmt.


11:00
Tittar efter ifall vi fått någon post.
Hämtar posten.


12:00
Elias har kommit hem och jag hjälper till vid legobygget.
Bygger med lego med Elias.


13:00
Nu var äntligen pirates bryggan klar.
Äntligen färdigt.


14:00
Nu har jag testat "Rent hus" metoden för att göra ugnen ren. Funkade bra.
Har putsat ugnen, se vad den blänker.


15:00
Nu är det dags för fredagsfika.
Dags för fredagsfika.


16:30
Håller på att göra klyftpotatis och glömde nästan att ta kort.
Håller på att göra klyftpotatis.


17:45
Maten är färdig. Det blev vitlöksmarinerad lax med klyftpotatis och så en grönsallad till det.
Maten är klar.



Efter maten så glömde jag totalt av att ta fler kort men vi gjorde inget speciellt . Vi såg lite på TV och hade det mysigt.

Härlig morgon

Det var så härligt att vakna i morse då det var solsken ute. Det är inte så länge sedan då det var kolsvart när man var tvungen att stiga upp.
Dock var jag inte helt utvilad då Ronja hade haft mardrömmar inatt och kommit och lagt sig i våran säng. Jag fick dela med mig av mitt täcke och kudde och låg långt ut i kanten resten av natten. När jag på morgonen vaknade så insåg jag att jag hade legat så obekvämt helt i onödan eftersom Ronja hade roffat åt sig pappas plats och han var tvungen att lägga sig i Ronjas säng.

Olycka

Idag har det varit en härlig dag men icke att jag gått ut ändå.

Barnen har däremot varit ute. De ringde till ett par kompisar J och O som kom hit och lekte. Det dröjde inte lång tid innan de kom inrusande  tjoades och skrattade. De berättade att J hade bajsat ner sig och sedan tagit bajset i handen och kastat i buskarna.
Jag tittade lite skeptiskt på dem och frågade om det var sant och det var det ju. J kom in och var lite skamsen och fick först och främst tvätta sina händer. Därefter gjorde han färdigt sina behov på toaletten och jag fick tvätta rent hans rumpa.
J fick låna rena kalsonger och byxor av Elias och det är ju tur att de är ungefär lika stora. Värre hade det varit on J:s storebrorsa O hade gjort ner sig eftersom han är lite större.

Jag frågade J hur det kom sig att han råkade ut för olyckan och han svarade bara att han inte hade velat gå hit hem till oss själv.

Nu sitter de och spelar Motorstorm och har super roligt.

RSS 2.0