Flytt

Jag går i min systers fotspår och kommer att flytta min blogg.

Har skapat http://sussu78.wordpress.com ni får gärna flytta med dit som mina läsare. Än så länge så fins där inte så mycket bloggat eftersom jag nyss skapade sidan men det är där jag i fortsättningen kommer att finnas.

Smärta

Jag måste få gnälla av mig lite.
Jag har en smärtsam blåsa på insidan av underläppen. Den sitter precis i mitten och gör så jag knapt kan ära eller dricka. Ifall något råkar nudda blåsan så blir jag nästan tårögd av smärta. Har försökt kleta på någon salva som ska vara lindrande man den hjälper inte mycket. Hoppas den blivit bättre tills imorgon för jag står snart inte ut mer. Jag kan inte ens ta på läpp cerat för även det gör ont.

Avslutningen

Skolavslutningen var utomhus i år.
En del av stämmningen försvann ju när den inte var i kyrkan som den alltid varit förut. Men eftersom det går så många barn i skolan som inte får besöka den svenska kyrkan pga religion så valde skolan att ha avslutningen ute på sklolgården.
De flesta var lite nervösa över att vädret skulle hålla i sig för på himlen så tornade mörka måln upp och såg ut att det skulle börja regna. Som tur var så kom det inte en enda droppe regn.

Ronja startade avslutningen med att spela Idas sommarvisa tillsamans med sin blockflöjtslärare. Hon spelade väldigt fint. Näst skulle hela den finska klassen uppträda och återigen så spelade Ronja tillsamans med tre andra flickor. (De spelade på finlands nationalinstrument Kantele). Den övriga klassen sjöng. Därefter avlöpte framträdanderna från åk 1 till åk 6. 
När slutligen rektorn tackade alla lärare och delade ut rosor till dem så utbröt en hejarlkack av alla eleverna. Det lät som om vi hade varit på en stor hockey match då eleverna ropade ut heja och lärarens namn. Stämningen var obeskrivlig. Detta hade verkligen inte skett ifall avslutningen vait i kyrkan. 

Efter avslutningen så cyklade vi hem och firade med kaffe och tårta. 

Specialaren på min Charlotte russe ser ni på bilden: 


Ekonomiska bekymmer.

Jag och barnen satt och kollade på TV. Vi såg på ett program om förlossningar. Vi pratade lite allmånt om hur dom var som nyfödda och så fick de se hur navelsträngen såg ut för det hade de undrat över dagen innan. När vi tittat en stund blev Elias lite fundersam.  Efter ett tag så kom frågan han funderade på: 

" Mamma... kostar det något när man går till doktorn?"

Jag svarar:

"Ja det kostar "

E: "Jaha..." och ser väldigt bekymrad ut.

J: "Men det kostar inget för barn."

E: pustar ut "vad bra, för då har jag inte slösat några pengar."

J: "Vad menar du?"

E: " Ja, när vi åkte till sjukhuset när jag brutit armen."

Inte viste jag att han hade tänkt på att han var till besvär när han råkat ut för en olycka. Jag försäkrade dock att det inte hade gjort något även om det hade kostat för det var ju inte med flit han bröt armen.

Förberedelse

Idag så förberedde jag tårtan som barnen ska få när de har sin skolavslutning. Jag har som tradition att baka en jordgubbstårta vid skolavslutningen. Det behöver inte vara en vanlig gräddtårta med jordgubbar på även om det är himla gott.

I år gör jag en variant av Charlotte russe. Jag bakade en rulltårta men jordgubbssylt. Med den klädde jag en rundbottnad bunke. Sedan fylde jag den med jordgubbsfromage. Sen får den stå i frysen fram tills torsdag morgon då jag tar ut den så den hinner att tina.

Det kommer en specialare på tårtan men den ska jag inte berätta om nu. Jag har gjort en Charlotte russe tidigare men då var det av köpe rulltårta och det är inte på långa vägar lika gott som hemmagjord.

Denna bakade jag till skolavslutningen 2007


Skamsen

Ser att jag har haft trogna besökare trots att jag inte uppdaterat här på evigheter. Känner mig lite skamsen men det har ändå sin förklaring. Dels så har jag prioriterat bort datorn nu ett tag och dels så har en annan familjemedlem ockuperat datorn så jag inte har haft chans att sitta här när jag väl skulle haft tid till det.

Jag hoppas att jag snart skriver ett inlägg som är mer vettigt än detta men just nu känner jag mig lite stressad till att göra det så kanske lite senare.

RSS 2.0