Leksaksloppis

Inspirerade av vårt loppis besök på lördagen så hade barnen egen leksaksloppis. De vaknade tidigt för att välja ut passande leksaker att sälja. Sedan skule sakerna prissättas och så skulle naturligtvis skyltar upp som gör reklam för loppisen. Förberedelserna tog en bra stund och vid ett tiden så var det dags att öppna loppisen.
De ställde ut ett bord vid trädgårdskanten och placerade ut allt de skulle sälja. De satt ute en timma och kom sedan på att de kanske skulle sätta ut en lapp till om loppisen. När de suttit i ca 2 timmar så fick de äntligen sin första kund. De blev verkligen glada över sin kund och informerade mig direkt att de haft en kund och att den köpt 2 saker och de tjänat 30 kr. De satt nog en timme till efter det. Sen orkade de inte mera för det var ganska kallt och blåsigt igår.



Vilken tur att barn inte riktigt uppfattar värdet av pengar på samma sätt som vi vuxna gör för de tycker att de gjorde en bra försäljning då de tjänat hela 30 kr. som ska delas på 2. Så 15 kr i lön för all tid de lagt ner på loppisen tyckte de var fantastiskt. Jag som förälder är ju stolt över initiativet men kan ändå tycka att det var väldigt mycket jobb för så lite. Huvudsaken är ju dock att de lär sig att förstå att det inte är så himla lätt att få pengar utan man får allt jobba lite för att få dem.

Jag tipsade dem även att nästa gång så kanske det är en bra idé att sätta ut lappar dagen innan själva loppisen ska vara så kanske de får lite fler kunder.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Oj, så länge de satt där då! :) det måste nog ändå ha varit lite spännande för dem hihi

2009-04-07 @ 11:17:20
URL: http://candoris.blogg.se/
Postat av: Theresia L. Marissa

Ja.. 15 kr var är ju inte så illa! Eller som man räknade pengar på våran tid: 30 st bugg! :-D

2009-04-08 @ 13:50:59
URL: http://www.theresia-marissa.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0